Om Vævergården

Vævergården blev bygget i 1993 på grunden efter Carl Flensburgs & Sebbelovs Linnedvæveri, der lukkede i 1973. I 1974 købte Tårnby Kommune den gamle fabrik og rev bygningerne ned. Her er nu opført Vævergården, som blev bygget for at genhuse nogen af de familier der måtte forlade deres hjem på grund af Øresundsforbindelsens anlæggelse.

Det er en andelsboligforening med 60 lejlighedder af forskellig størrelse. Nogen i stuen i et plan, andre i et plan på første sal og igen andre beliggende i stueplan og første sal og sluttelig nogen på første og anden sal. Ejendommen er beliggende på arealet afgrænset af Amager Strandvej, Engmarken, Søvangsalle og Saltværksvej - en perle lige ned til Øresund. Der er 5 minutters gang til Kastrup lystbådehavn, badeanstalt og direkte adgang til den nye Strandpark.

Udover at bestå af 5 forskellige boligblokke, er der i midten i parklignende omgivelser vores Fælleshus, hvor der er plads og faciliteter til 60 mennesker. Udenfor er der borde og bænke samt en stor legeplads for børnene i beskyttede omgivelser.

Hver lejlighed med stueplan har en lille have; en del af fællesarealet som disse andelshavere har fået tildelt rådighed over. De fleste af lejlighederne der ikke disponerer over en have, er ved et omfattende projekt i 2008 blevet forsynet med altan.